Křehké myslivecké knoflíky – jednoduchá příprava

Vůně mysliveckých knoflíků se při pečení bude linout celou vaší kuchyní. Tohle cukroví kombinuje máslové těsto, ořechy a lehce karamelový sníh. Vyjímá se nejen na vánočním stole ale můžete si ho připravit i jako sladkou tečku k šálku odpolední kávy. Jedná se o recept, který se dědí z generaci na generaci. Připravit je zvládne i začátečník.

Křehké těsto v kombinaci s ořechovým sněhem vytváří dokonalou kombinaci chutí a struktur. Velkou výhodou je, že se po rozležení ještě zjemní, takže jsou ideální i na pečení dopředu. Na stole se po nich vždy zapráší.

Těsto

  • 300g hladké mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • půlky ořechů na ozdobu

Náplň

  • 2 bílky
  • 140g cukru krupice
  • 150g mletých ořechů

Postup

  1. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, máslo a žloutky. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 mm a vykrajujeme kolečka. Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Po částech zašleháme cukr krupici. Nakonec vmícháme mleté ořechy.
  3. Kolečka pokládáme na plech s pečícím papírem. Na každé kolečku dáme malou lžičku ořechového sněhu a kousek ořechu. Pečeme 20 minut na 160 stupňů, dokud knoflíky lehce nezezlátnou.

Sdílejte tenhle recept na jednoduché myslivecké knoflíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!