Hrnkový mrkvový koláč – jednoduchá příprava

Mrkvový koláč patří k dezertům, které si oblíbíte nejen díky jeho chuti ale také pro jeho jednoduchou přípravu. Hrnková verze je navíc vhodná pro každého, kdo nechce ztrácet čas vážením. Stačí vám pár základních surovin, které už máte doma ve vaší kuchyni. Koláč je krásně nadýchaný, voňavý a vláčný. Není suchý a dobře chutná i druhý den.

Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Recept zvládne připravit i začátečník. Můžete ho snadno upravit podle chuti a přidat do něj, co máte zrovna doma. Lze do něj přidat rozinky, ořechy, nebo ho doplnit jednoduchou polevou.

Ingredience

  • 2 hrnky nastrouhané mrkve
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Postup

  1. Do větší mísy přidáme vejce, cukr a promícháme metličkou. Přidáme olej, mléko a opět promícháme do hladké směsi. Do mísy přidáme nastrouhanou mrkev. Směs lehce zhoustne.
  2. V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Vzniklou směs postupně přisypeme k mrkvi. Jemně mícháme, dokud se suroviny nespojí. Hotové těsto nalijeme do připravené formy.
  3. Pečeme 40-45 minut na 180 stupňů. Ke konci pečení zkontrolujeme špejlí, pokud vyjde suchá, tak je hotový. Necháme ho vychladnout ve formě a vyklopíme. Můžeme posypat cukrem, nebo polít jednoduchou citronovou polevou.

Sdílejte tenhle recept na hrnkový mrkvový koláč s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!