Arašídové sušenky s čokoládovou polevou – připravené bez pečení

Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak zkuste tyhle arašídové sušenky s čokoládovou polevou. Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Kombinace arašídů a čokoládové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí.

Smetana dodává tomuhle dezertu bohatou chuť. Na stole se po nich jenom zapráší. Jsou krásně jemné a vláčné. Pojďme si společně ukázat, jak si je můžete připravit.

Těsto

  • 150g cukru
  • 200ml smetany
  • 80ml vody
  • 60g másla
  • 400g arašídů
  • 200g mléčné čokolády
  • 30g hořké čokolády

Postup

  1. V hrnci smícháme cukr a vodu. Vaříme na střední teplotu. Počkáme, než se cukr rozpustí. Poté přivedeme k varu ale nemícháme. Vaříme zhruba 10 minut.
  2. Vmícháme smetanu a mícháme, dokud nám nevznikne hladká konzistence. Stáhneme z vařiče a vmícháme máslo. Necháme vychladnout.
  3. Arašídy rozmixujeme a polijeme hotovým karamelem. Promícháme a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  4. Nalijeme na arašídy, přikryjeme a dáme vychladit. Hořkou čokoládu také rozpustíme ve vodní lázní a nalijeme na základ. Dáme ztuhnout na 2 hodiny.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na arašídové sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Rychlé jednoduché a chutné