Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak zkuste tyhle arašídové sušenky s čokoládovou polevou. Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Kombinace arašídů a čokoládové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí.
Smetana dodává tomuhle dezertu bohatou chuť. Na stole se po nich jenom zapráší. Jsou krásně jemné a vláčné. Pojďme si společně ukázat, jak si je můžete připravit.
Těsto
- 150g cukru
- 200ml smetany
- 80ml vody
- 60g másla
- 400g arašídů
- 200g mléčné čokolády
- 30g hořké čokolády
Postup
- V hrnci smícháme cukr a vodu. Vaříme na střední teplotu. Počkáme, než se cukr rozpustí. Poté přivedeme k varu ale nemícháme. Vaříme zhruba 10 minut.
- Vmícháme smetanu a mícháme, dokud nám nevznikne hladká konzistence. Stáhneme z vařiče a vmícháme máslo. Necháme vychladnout.
- Arašídy rozmixujeme a polijeme hotovým karamelem. Promícháme a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- Nalijeme na arašídy, přikryjeme a dáme vychladit. Hořkou čokoládu také rozpustíme ve vodní lázní a nalijeme na základ. Dáme ztuhnout na 2 hodiny.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na arašídové sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Rychlé jednoduché a chutné