Domácí kynuté knedlíky s kefírem a báječnou chutí – bleskurychlá příprava!

Kynuté knedlíky jsou úžasným sladkým letním obědem, ale jejich příprava může být zdlouhavá a pro hospodyňky, které nemají kuchařské umění úplně v malíčku, náročná.

Vyzkoušejte si proto s námi způsob knedlíků z kefíru. Příprava je velmi snadná a proto je zvládnou i kuchařky, které se do nich zatím neměly odvahu pustit. Jejich chuť je vynikající a každý kdo je zkusil, rozhodně nelitoval. Můžete připravovat jak sladkou, tak slanou variantu

Ingreidence

  • 60 dkg hladké mouky
  • 2 vejce
  • půl sklenice vody
  • půl sklenice kefíru
  • dvě polévkové lžíce cukru
  • půl lžičky soli
  • dvě čajové lžičky suchého droždí

Postup

  1. Rozšlehejte vejce a přidejte vodu a kefír. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte droždí, sůl a přidejte ji do směsi kefíru.
  2. Vypracujte těsto a nechte odstát po dobu 10-15 minut a pak začněte tvarovat a vařit knedlíky tak, jak jste zvyklí. Máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí knedlíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: bidista.com