Kynuté knedlíky jsou úžasným sladkým letním obědem, ale jejich příprava může být zdlouhavá a pro hospodyňky, které nemají kuchařské umění úplně v malíčku, náročná.
Vyzkoušejte si proto s námi způsob knedlíků z kefíru. Příprava je velmi snadná a proto je zvládnou i kuchařky, které se do nich zatím neměly odvahu pustit. Jejich chuť je vynikající a každý kdo je zkusil, rozhodně nelitoval. Můžete připravovat jak sladkou, tak slanou variantu
Ingreidence
- 60 dkg hladké mouky
- 2 vejce
- půl sklenice vody
- půl sklenice kefíru
- dvě polévkové lžíce cukru
- půl lžičky soli
- dvě čajové lžičky suchého droždí
Postup
- Rozšlehejte vejce a přidejte vodu a kefír. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte droždí, sůl a přidejte ji do směsi kefíru.
- Vypracujte těsto a nechte odstát po dobu 10-15 minut a pak začněte tvarovat a vařit knedlíky tak, jak jste zvyklí. Máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí knedlíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: bidista.com