Domácí medovník s krémem ze zakysané smetany – famózní chuť

Hledáte recept na rychlý a chutný dezert? Tak vyzkoušejte tenhle luxusní medovník. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Připravit ho zvládne i začátečník. Kombinace křehkého těsta a krému ze zakysané smetany okouzlí každého. Chutná fantasticky.

Připravte si šálek oblíbené kávy a vychutnejte si tento dezert. Hodí se také jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo rodinou oslavu.

Ingredience

  • 280g mouky
  • 100g másla
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sody a octa

Krém

  • 300ml zakysané smetany
  • 100g cukru
  • vanilkový cukr dle chuti

Postup

  1. Rozpuštěné máslo vyšleháme s vejcem. Přidáme med a cukr a šleháme dohladka. Vmícháme ocet a sodu.
  2. Přidáme prosetou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Hotové těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme bochánky, které přikryjeme a dáme na 30 minut do lednice.
  3. Rozválíme ne díly na pečící papír na tloušťku 5mm. Pečeme 5-7 minut na 180 stupňů. Z odřezků vypracujeme drobenku.
  4. Připravíme si krém. Vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem. Pláty spojíme krémem a potřeme boky i vršek. Posypeme drobenkou a dáme na 2 hodiny do lednice.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na domácí medovník i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: SUPER KELINCHAK