Famózní čokoládový dezert s lahodným krémem a jemnou chutí – hotový za 40 minut!

Dnes si ukážeme recept na naprosto famózní čokoládový koláč, který se vyznačuje nadýchaným korpusem té nejvláčnější konzistence a krémem, který se rozpouští v ústech. Upečte tento snadný čokoládový koláč s luxusním sametovým krémem i svým nejbližším. Zamilují si ho.

Uvidíte, že výsledek i snadná příprava Vás mile překvapí. Koláč s lahodnou chutí kakaa a ořechů, to vše s božským krémem nesmí na Vašem stole chybět při žádné slavnostnější příležitosti. Výsledek si zamilujete.

Těsto

  •  8 vajec
  • 7 lžic mouky
  • 7 lžic hnědého cukru
  • 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1 sáček prášku do pečiva

Krém

  • 3 dl šlehačky
  • 10 dkg tmavé čokolády
  • 1 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 3 dkg práškového cukru

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutek smícháme s cukrem, potom zapracujeme ostatní přísady a promícháme se sněhem.
  2. Nalijte těsto do naolejovaného plechu a pečte 40 minut při 180 stupních.
  3. Mezitím rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  4. Vyšleháme šlehačku, vmícháme cukr a kakaový prášek, potom vychlazenou čokoládu.
  5. Když piškotový korpus vychladne, potřeme jej krémem. Vložte do lednice.
  6. Když je krém tuhý, nakrájejte dort na trojúhelníčky. Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí čokoládový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!