V dnešním článku si ukážeme recept na jablečné lívance, které vás překvapí svou úžasnou chutí. Jsou krásné lehké, nadýchané a jemné. Skvěle se hodí jako rychlá snídaně, sladká večeře nebo jako dezert k šálku odpolední kávy.
Chutnají mnohem lépe, než klasické lívance. Jablka dodají těmto lívancům nadýchanost. Jejich příprava je velmi snadná a pochutná si opravdu každý. Na vašem stole se po nich jenom zapráší. Rozplývají se na jazyku.
Těsto
- 2 šálky hladké mouky
- 3 jablka
- 1 bílý jogurt
- 1 šálek mléka
- 1 balení prášku do pečiva
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce medu
- špetka soli
Postup
- Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vyšleháme vejce, jogurt, mléko, med a cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
- Přidáme k jogurtu a vmícháme nastrouhaná jablka. Mělo by nám vzniknout hladké těsto. Ná pánvi rozpálíme olej.
- Lívance pečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit marmeládou, nebo šlehačkou.
Sdílejte tenhle recept na domácí jablečné lívanečky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!