Této pochoutce v podobě jablečného koláče prostě neodoláte. Úplně stejný jablečný koláč pekly už naše babičky a nemohl chybět ani tradiční recept, předávaný z generace na generaci. My Vám dnes přesně takový koláč ukážeme.
Připravte ho svým blízkým ještě dnes. Tento lahodný jablečný koláč Vás mile překvapí svou chutí, i přípravou, kterou zvládnete za 20 minut. Recept je geniální a chuť je nejlahodnější.
Ingredience
- 50 dkg mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 25 dkg másla
- 20 dkg cukru
- 3 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- máslo (pro mazání)
Náplň
- 1 kg jablek
- 10 dkg cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 10 dkg mletých mandlí:
Postup
- Mouku, prášek do pečiva a máslo dáme do misky a rozdrobíme. Přidejte zakysanou smetanu a vejce.
- Vypracujte těsto, pak ho zabalte do fólie a nechte 2 hodiny v chladu.
- Mezitím nastrouhejte oloupaná jablka a vložte do mísy. Poté po uvolnění šťávy vymačkejte.
- Těsto rozdělte na dvě části a jeden plát uložte do plechu vystlaného pečicím papírem.
- Jablka smíchejte se skořicí a mandlemi, a rozprostřete na těsto.
- Přiklopte na náplň druhý plát. Pomažte rozpuštěným máslem a pečte na 180 stupňů. Máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na lahodný jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!