Jemná jablečný koláč s fantastickou chutí – stačí vše smíchat a dát péct

V dnešním článku si ukážeme recept na jemný jablečný koláč. Jeho příprava vám zabere jen 15 minut. Pokud jste si oblíbili jablečné koláče, tak musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. Ořechy dodávají tomuto koláči úžasnou chuť.

Na přípravu vám stačí jednoduché suroviny. Tenhle jablečný koláč se rozplývá v ústech. Okouzlí vás svou jemnou chutí. Připravte si šálek kávy a vychutnejte si tento dezert.

Ingredience

  • 250g mouky
  • 150g cukru
  • 50ml vody
  • 150ml oleje
  • 20ml šťávy z citronu
  • 3 vejce
  • 70g jader vlašských ořechů
  • 10g kypřícího prášku
  • strouhaná kůra z citronu
  • špetka soli

Náplň

  • 4 jablka
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s citronovou šťávou. V druhé míse vyšleháme vejce, cukr a špetku soli.
  2. Přidáme olej, citronovou šťávu a vodu. Vmícháme strouhanou kůru z citronu a vyšleháme. Ve větší míse prosejeme mouku a kypřící prášek. Mouku zapracujeme do těsta.
  3. Stěrkou zapracujeme ořechy a jablka. Formu o velikosti 29 x 18cm vysypeme moukou a vymažeme máslem. Těsto nalijeme do formy. Pečeme 40 minut na 180 stupňů. Posypeme cukrem.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!