Hledáte recept na netradiční domácí cukroví? Tak zkuste tyhle jemné vánoční sušenky ve tvaru ježků. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Těsto je krásně jemné, nadýchané a vláčné. Připravit je zvládne i začátečník. Tyhle sušenky se stanou ozdobou vánočního stolu.
Hodí se také jako dezert k odpolednímu šálku kávy nebo čaje. Kokos dodává sušenkám bohatou chuť. Na stole se po nich jenom zapráší. Oblíbí si je celá rodina.
Ingredience
- 300g mouky
- 90g cukru moučka
- 180g másla
- 1 vejce
- 1/3 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- špetka vanilkového extraktu
Ozdoba
- 60g čokolády
- 1 lžička oleje
- kokosové vločky
- ořechy
Postup
- V míse smícháme máslo, vejce, cukr a vanilkový extrakt. Přidáme špetku soli a vyšleháme. Po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem.
- Vypracujeme vláčné těsto, které umístíme do lednice na 30 minut. Rozdělíme ho na 2 díly. Z jednoho díly uděláme ježky a z druhého žaludy.
- Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 25-30 minut na 180 stupňů. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme olej.
- Štětcem natíráme na vychladlé sušenky a namalujeme ježky a žaludy. Posypeme kokosovými vločkami a ořechy.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na jemné vánoční sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Наташа Шакинко