Jemné vánoční sušenky s ořechy a kokosem – rychlé a chutné cukroví

Hledáte recept na netradiční domácí cukroví? Tak zkuste tyhle jemné vánoční sušenky ve tvaru ježků. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Těsto je krásně jemné, nadýchané a vláčné. Připravit je zvládne i začátečník. Tyhle sušenky se stanou ozdobou vánočního stolu.

Hodí se také jako dezert k odpolednímu šálku kávy nebo čaje. Kokos dodává sušenkám bohatou chuť. Na stole se po nich jenom zapráší. Oblíbí si je celá rodina.

Ingredience

  • 300g mouky
  • 90g cukru moučka
  • 180g másla
  • 1 vejce
  • 1/3 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • špetka vanilkového extraktu

Ozdoba

  • 60g čokolády
  • 1 lžička oleje
  • kokosové vločky
  • ořechy

Postup

  1. V míse smícháme máslo, vejce, cukr a vanilkový extrakt. Přidáme špetku soli a vyšleháme. Po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, které umístíme do lednice na 30 minut. Rozdělíme ho na 2 díly. Z jednoho díly uděláme ježky a z druhého žaludy.
  3. Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 25-30 minut na 180 stupňů. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme olej.
  4. Štětcem natíráme na vychladlé sušenky a namalujeme ježky a žaludy. Posypeme kokosovými vločkami a ořechy.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na jemné vánoční sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Наташа Шакинко