Máte chuť na něco sladkého? Tak zkuste tenhle jablečný koláč s jemnou chutí. Kombinace jablečné náplně a tvarohového krému vytváří dokonalou harmonii chutí. Tenhle dezert je krásně nadýchaný a vláčný. Hodí se jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Hotový je během chvilky. Na stole se po něm jenom zapráší. Připravte si šálek dobré kávy a vychutnejte si tenhle fantastický dezert.
Ingredience
- 100g mouky
- 110g cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce škrobu
- špetka soli
Náplň
- 900g jablek
- 100g cukru
- šťáva za 1/2 citronu
Krém
- 150ml smetany
- 70g moučkového cukru
- 150g tvarohu
- vanilkový cukr
Postup
- Vyšleháme vejce a sůl. Postupně zašleháme cukr. Šleháme, než se nevytvoří hustá konzistence. Postupně přidáváme prosetou mouku.
- Vypracujeme stěrkou těsto. Umístíme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut na 160 stupňů.
- Hotový piškot zabalíme a dáme na několik hodin do lednice. To zabrání drolení. Nakrájená jablka, cukr a citronovou šťávu vaříme 30 minut za stalého míchání na mírném ohni.
- Necháme vychladnout a mixujeme na kaši. Smetanu vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem dle chuti.
- Z piškotu odřízneme okraje, které rozdrtíme na drobenku. Piškot nakrájíme na 2 části. Část koláče natřeme krémem a dáme na dno formy.
- Přidáme jablečnou náplň a přikryjeme druhou část piškotu a krému. Přikryjeme folií a necháme přes noc v lednici. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Sdílejte tenhle recept na jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: souspark.ru