Jemný jablečný koláč s tvarohovým krémem – nadýchaný a vláčný

Máte chuť na něco sladkého? Tak zkuste tenhle jablečný koláč s jemnou chutí. Kombinace jablečné náplně a tvarohového krému vytváří dokonalou harmonii chutí. Tenhle dezert je krásně nadýchaný a vláčný. Hodí se jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Hotový je během chvilky. Na stole se po něm jenom zapráší. Připravte si šálek dobré kávy a vychutnejte si tenhle fantastický dezert.

Ingredience

  • 100g mouky
  • 110g cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžíce škrobu
  • špetka soli

Náplň

  • 900g jablek
  • 100g cukru
  • šťáva za 1/2 citronu

Krém

  • 150ml smetany
  • 70g moučkového cukru
  • 150g tvarohu
  • vanilkový cukr

Postup

  1. Vyšleháme vejce a sůl. Postupně zašleháme cukr. Šleháme, než se nevytvoří hustá konzistence. Postupně přidáváme prosetou mouku.
  2. Vypracujeme stěrkou těsto. Umístíme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut na 160 stupňů.
  3. Hotový piškot zabalíme a dáme na několik hodin do lednice. To zabrání drolení. Nakrájená jablka, cukr a citronovou šťávu vaříme 30 minut za stalého míchání na mírném ohni.
  4. Necháme vychladnout a mixujeme na kaši. Smetanu vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem dle chuti.
  5. Z piškotu odřízneme okraje, které rozdrtíme na drobenku. Piškot nakrájíme na 2 části. Část koláče natřeme krémem a dáme na dno formy.
  6. Přidáme jablečnou náplň a přikryjeme druhou část piškotu a krému. Přikryjeme folií a necháme přes noc v lednici. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Sdílejte tenhle recept na jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: souspark.ru