Chcete si připravit domácí pečivo? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu fantastické domácí křupavé bagety s tou nejlepší chutí a velice jednoduchou přípravou. Hotové jsou během chvilky.
Tyhle domácí bagety si jistě zamilujte po prvním ochutnání a budete se k nim rádi vracet. Chutnají opravdu úžasně. Na jejich přípravu vám budou stačit pouze základní suroviny.
Ingredience
- 400g mouky
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 150ml vody
- 2 lžičky soli
- 20g droždí
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smícháme droždí, cukr a trochu vody. Počkáme, dokud se nám nevytvoří kvásek.
- Poté přidáme sůl a olej. Na závěr prosejeme moukou. Uhněteme jednotné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme zhruba půl hodiny kynout.
- Těsto rozdělíme na menší části a vytvoříme z něj bagety, které pokládáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.
- Každou bagetu uprostřed nařízneme nožem a potřeme vejcem. Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pod plech umístíme nádobu se zhruba 120ml vody.
- Díky vodě budou bagetky krásně křupavé. Pečeme zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí bagetky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!