Křehké domácí bagety s křupavou kůrkou a nejlepší chutí!

Chcete si připravit domácí pečivo? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu fantastické domácí křupavé bagety s tou nejlepší chutí a velice jednoduchou přípravou. Hotové jsou během chvilky. 

Tyhle domácí bagety si jistě zamilujte po prvním ochutnání a budete se k nim rádi vracet. Chutnají opravdu úžasně. Na jejich přípravu vám budou stačit pouze základní suroviny. 

Ingredience

  • 400g mouky 
  • 1 lžička cukru 
  • 1 vejce
  • 150ml vody 
  • 2 lžičky soli  
  • 20g droždí 
  • 1 lžíce olivového oleje 

Postup

  1. V míse smícháme droždí, cukr a trochu vody. Počkáme, dokud se nám nevytvoří kvásek. 
  2. Poté přidáme sůl a olej. Na závěr prosejeme moukou. Uhněteme jednotné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme zhruba půl hodiny kynout. 
  3. Těsto rozdělíme na menší části a vytvoříme z něj bagety, které pokládáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout. 
  4. Každou bagetu uprostřed nařízneme nožem a potřeme vejcem. Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pod plech umístíme nádobu se zhruba 120ml vody. 
  5. Díky vodě budou bagetky krásně křupavé. Pečeme zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí bagetky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!