Křehké jablečné rohlíky připravené bez kynutí

Nevíte, co připravit k šálku odpolední kávy? Tak zkuste tyhle jablečné rohlíky. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Hotové jsou během chvilky. Na stole se po nich jenom zapráší. Hodí se jako rychlé a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Jsou krásně jemné a rozplývají se v ústech. Provoní celou vaší domácnost. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si je můžete připravit.

Ingredience

  • 300g mouky
  • 130ml vody
  • 80ml oleje
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli

Náplň

  • 5 jablek
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1-2 lžíce másla
  • 1 lžíce krupice
  • skořice dle chuti

Postup

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme. Dusíme s cukrem a máslem na mírném ohni 4 minuty. Přidáme skořice a necháme vychladnout.
  2. Ve vodě rozpustíme sůl a cukr. Vmícháme olej a přidáme prosetou mouku. Uhněteme hladké těsto, které necháme 10 minut odležet. Hotové těsto rozdělíme na 20 dílů.
  3. Rozválíme, potřeme náplní a zavineme. Rohlíky pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme žloutkem. Troubu předehřejme na 220 stupňů a pečeme 20 minut. Posypeme cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na křehké jablečné rohlíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Наташа Шакинко