Křehké ořechové rohlíčky s fantastickou chutí – připravené za 20 minut

Hledáte recept na rychlé a chutné domácí cukroví? Tak zkuste tyhle křehké ořechové rohlíčky. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Připravené jsou za 20 minut. Kombinace jemného těsta a ořechů vás jistě okouzlí. Tyhle rohlíčky provoní celou vaší domácnost.

Na stole se po nich jenom zapráší. Jsou krásně jemné a rozplývají se v ústech. Připravte si šálek oblíbené kávy a vychutnejte si tenhle dezert.

Ingredience

  • 280g mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 80g másla
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 200g zakysané smetany
  • 1 vaječný žloutek
  • špetka soli
  • moučkový cukr

Náplň

  • 100g vlašských ořechů
  • 1 vaječný bílek
  • 40g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru

Postup

  1. Smícháme prosetou mouku, vanilku, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme máslo a vypracujeme drobenku.
  2. Vmícháme vejce a zakysnou smetanu. Vypracujeme těsto, které zabalíme a dáme do lednice na 10-15 minut.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme bílky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme nasekané ořechy a promícháme.
  4. Hotové těsto rozválíme na pracovní ploše s mouku. Rozdělíme ho na 4 části. Ty rozdělíme na 8 části a každou z nich naplníme ořechovou náplní.
  5. Zavineme do rohlíčků a pokládáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejme na 180 stupňů a pečeme na 15-20 minut. Obalíme v moučkovém cukru.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na ořechové rohlíčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Ellen’s Kitchen