Křehké ořechové rohlíčky s jemnou chutí – připravené za 20 minut

V dnešním článku si představíme recept na ořechové rohlíčky s fantastickou chutí. Jsou krásně nadýchané, jemné a vláčné. Rozplývají se v ústech. Kombinace jemného těsta a ořechové náplně okouzlí každého. Hodí se jako dezert k šálku kávy, nebo čaje.

Oblíbíte si je díky úžasné chuti a textuře. Na stole se po nich jen zapráší. Náplň si můžete upravit dle chuti. Pojďme si ukázat, jak si je můžete připravit.

Ingredience

  • 300g mouky
  • 100g másla
  • 200g zakysané smetany
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 lžička vanilkovho cukru
  • špetka soli

Náplň

  • 200g ořechů
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 5 lžíce cukru moučka

Postup

  1. V míse smícháme mouku, vanilkový cukr, špetku soli a kypřící prášek. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku.
  2. Vmícháme vaječný žloutek a smetanu. Rukama uhněteme pružné těsto. Hotové těsto zabalíme a dáme na 15 minut do lednice.
  3. Připravíme si náplň. Ořechy rozdrtíme a bílky vyšleháme s cukrem. Poté smícháme s ořechy. Hotové těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme a nakrájíme na 8 trojúhelníků.
  4. Na každý dáme kousek náplně a zabalíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečeme 20-25 minut. Obalíme v moučkovém cukru.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na ořechové rohlíčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Ellen’s Kitchen