Pokud chcete vyzkoušet něco nového a hledáte recept na dezert ke kávě, tak vyzkoušejte tyhle ovesné sušenky. Rozplývají se v ústech. Jejich příprava je jednoduchá a chutnají fantasticky. Kombinace křehkého těsta a ovoce dává sušenkám dokonalou chuť.
Jsou ideální k odpolednímu šálku kávy, čaje nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Těsto je krásně jemné, nadýchané a vláčně. Pojďme se pustit do přípravy.
Ingredience
- 130g ovesných vloček
- 40g mouky
- 50ml zakysané smetany
- 30ml oleje
- 20g medu
- 40g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 50g mraženého lesního ovoce
- 1/3 lžičky skořice
Postup
- V míse smícháme vejce, cukr, zakysnou smetanu, med a olej. Můžeme přidat skořici dle chuti. Důkladně promícháme metličkou.
- Vmícháme mouku a znovu promícháme. Ovesné vločky rozmixujeme a postupně s kypřícím práškem vmícháme do těsta. Přidáme lesní ovoce a promícháme.
- Dáme do lednice na 30 minut. Z těsta vytvarujeme sušenky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 180 stupňů.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na křehké ovesné sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Natasha Shakinko