Křehké ovesné sušenky s ovocem – jen z pár surovin

Pokud chcete vyzkoušet něco nového a hledáte recept na dezert ke kávě, tak vyzkoušejte tyhle ovesné sušenky. Rozplývají se v ústech. Jejich příprava je jednoduchá a chutnají fantasticky. Kombinace křehkého těsta a ovoce dává sušenkám dokonalou chuť.

Jsou ideální k odpolednímu šálku kávy, čaje nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Těsto je krásně jemné, nadýchané a vláčně. Pojďme se pustit do přípravy.

Ingredience

  • 130g ovesných vloček
  • 40g mouky
  • 50ml zakysané smetany
  • 30ml oleje
  • 20g medu
  • 40g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 50g mraženého lesního ovoce
  • 1/3 lžičky skořice

Postup

  1. V míse smícháme vejce, cukr, zakysnou smetanu, med a olej. Můžeme přidat skořici dle chuti. Důkladně promícháme metličkou.
  2. Vmícháme mouku a znovu promícháme. Ovesné vločky rozmixujeme a postupně s kypřícím práškem vmícháme do těsta. Přidáme lesní ovoce a promícháme.
  3. Dáme do lednice na 30 minut. Z těsta vytvarujeme sušenky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 180 stupňů.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na křehké ovesné sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Natasha Shakinko