Křehké vanilkové šišky s medem – rychlé a chutné cukroví

Chcete si připravit domácí cukroví? Nechcete s jeho přípravou strávit celé odpoledne? Tak zkuste tyhle vanilkové šišky s medem. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Hotové jsou během chvilky. Kombinace medu a jemného těsta okouzlí každého.

Stanou se ozdobou vánočního stolu. Nejen krásně vypadají ale také fantasticky chutnají. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si je můžete připravit.

Ingredience

  • 210g mouky
  • 50g cukru
  • 60g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 balení vanilkovhéo cukru
  • 1 lžička sušené kůry z pomeranče
  • 1 vaječný žloutek na potření

Postup

  1. Smícháme vejce, cukr, med a špetku soli. Promícháme, přidáme máslo a vyšleháme. Vmícháme pomerančovou kůru a vanilkový cukr. Prosejeme mouku s kypřícím práškem.
  2. Mouku přidáme k máslu a uhněteme těsto. Mělo by nám vzniknout nelepivé těsto. Z těsta vytvoříme kouli a odlamujeme menší části.
  3. Vytvoříme oválky na kterých lžičkou uděláme vzory. Pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme žloutkem. Pečeme 15 minut na 180 stupňů. Posypeme cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na vanilkové šišky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Наташа Шакинко