Křupavé domácí čokoládové sušenky – dezert ke kávě

Hledáte dezert k odpolední kávě? Tak vyzkoušejte tyhle čokoládové sušenky. Jejich příprava je opravdu jednoduchá. Hotové jsou za pár minut. Kombinace čokolády a křehkého těsta okouzlí každého. Hodí se také jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Oblíbí si je celá rodina. Tyhle domácí sušenky jsou perfektní volbou pro každého, kdo hledá recept na sladkou dobrotu. Pojďme si ukázat, jak je připravit.

Ingredience

  • 300g mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 70g cukru
  • 80ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g čokoládových lupínků
  • 100g čokolády

Postup

  1. V míse vyšleháme vejce, cukr a vanilku. Přidáme olej a promícháme. Prosejeme mouku, kypřící práše a sůl. Přidáme k vejcím.
  2. Promícháme a rukama uhněteme těsto. Přidáme čokoládové lupínky a promícháme. Na pracovní ploše rozdělíme na sedm částí.
  3. Nejdříve vytvoříme kouli a poté z každé vytvoříme tyčinky. Nakrájíme na kousky dlouhé 4-5cm. Vyskládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 12-15 minut. Necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní. Každou tyčinku namočíme do čokolády. Dáme ztuhnout do lednice na 20 minut.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na domácí čokoládové sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Готовим с Татьяной