Křupavé domácí hranolky z trouby s báječnou chutí!

Máte rádi hranolky? Tak to si jistě zamilujte recept, který si dnes společně představíme. Ukážeme si, jak si připravit ty nejlepší domácí hranolky během několika málo minut. Vše co budete potřebovat je několik základních surovin z vaši kuchyně a chvilka vašeho času. 

Hranolky už nemusíte kupovat v supermarketu, protože si můžete doma připravit své vlastní, které budou chutnat mnohem lépe a navíc si je můžete dochutit, přesně tak jak máte rádi. Neváhejte a připravte si tyhle domácí hranolky ještě dnes! 

Ingredience

  • 350g brambor 
  • koření bazalka 
  • vaše další oblíbení koření 
  • 2 vejce 
  • špetka soli a pepře 
  • 3 lžíce olivového oleje 

Postup

  1. Nejdříve si brambory oloupeme a poté je nakrájíme na tenké plátky. V míse si rozdělíme vejce na žloutky a bílky.
  2. Bílky si vyšleháme a poté v nich vymáčíme všechny naše bramborové plátky.
  3. Ty na závěr už jen okořeníme naším oblíbený kořením a přidáme špetku soli a pepře. Hotové hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olivovým olejem. 
  4. Hranolky nyní dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 35-40 minut. V polovině pečení je obrátíme na druhou stranu. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí hranolky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!