Lahodné domácí koblížky ze základních surovin – famózní vláčná chuť!

Dnes si ukážeme koblížky, které připravovaly naše babičky. Tyto koblížky jsou podle zaručeného receptu a nikdy se Vám nemůže stát, že by se Vám nepovedly. Jde o starý a léty prověřený recept, který byl oblíbený u našich předků.

Vyzkoušejte kynuté koblížky i Vy. Zamilujete si je Vy i celá Vaše rodina. Výsledek Vás mile překvapí a lahodnou chuť a nadýchanost koblížků si zamilujete.

Ingreidence

  • 50 dkg mouky
  • 5 žloutků
  • 2 dkg droždí
  • 4 dkg cukru
  • 5 dkg másla
  • 3 dl mléka
  • špetka soli

Postup

  1. Do poloviny mléka rozdrolte droždí, přidejte cukr a 5 dkg mouky. Umístěte na teplé místo po dobu dvou a ž tří minut.
  2. Po nabobtnání smíchejte kvásek se zbytkem surovin a promíchejte lžící. Nechte hodinu a půl kynout.
  3. Poté si těsto dále na vál a vytvarujeme si koblížky.
  4. Necháme opět půl hodiny pracovat.
  5. Pečení: nakynuté koblihy jsou umístěny do tuku tak, aby část, která se dotýkala válu, byla nad tukem.
  6. V první minutě smažíme naslabo a až poté přidáváme.
  7. Koblížky smažte do červena.
  8. Hotové koblížky je bezpodmínečně nutné přikrýt utěrkou.

Sdílejte tenhle báječný recept na skvělé domácí koblížky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: ketkes.com