Lahodné švestkové knedlíky jako od babičky s luxusní chutí – hotové za 20 minut!

Milujete pravé bramborové knedlíky se švestkovou příchutí? Pokud ano, pak jste narazili na ten správný článek. Díky našemu receptu si můžete i Vy připravit ty nejlahodnější švestkové knedlíky, které už dneska nikdo pořádně neumí.

Připravte své rodině a známým tyto neodolatelně skvělé bramborové knedlíky. Uvidíte, že výsledek Vás mile překvapí a jejich chuť si naprosto zamilujete.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 20 dkg mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce krupice
  • 1 vejce
  • 10 dkg strouhanky
  • sůl
  • 1 kg švestek
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 čajové lžičky skořice

Postup

  1. Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Poté oloupeme a rozmixujeme.
  2. Necháme vychladnout, poté vmícháme mouku a olej, osolíme a dobře vymícháme.
  3. Když začne těsto houstnout, přidejte vejce a krupici, znovu promíchejte.
  4. Těsto na pomoučeném vále natáhneme na tloušťku asi půl prstu.
  5. Poté nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dáme umytý vypeckovaný kousek švestky, poté rohy těsta stočíme a vytvoříme z něj knedlík.
  6. Zahřejte vodu, trochu osolte a vařte v ní knedlíky.
  7. Mezitím vložte strouhanku do pánve a smažte ji na mírném ohni.
  8. Knedlíky po uvaření vyjmeme z vody a vyválíme v opečené strouhance.
  9. Smíchejte skořici a moučkový cukr a při podávání posypte knedlíky.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí švestkové knedliky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: ketkes.com