Luxusní koblihy z pánvičky s fantastickou jemnou chutí!

Domácí koblihy mohou někdy chutnat mnohem lépe než ty kupované. V dnešním článku si ukážeme, jak takové domácí koblihy připravit. Uvidíte sami, že příprava domácích koblih je velice jednoduchá.

Tyhle luxusní koblihy z pánvičky jsou připravené během pár minut. Hodí se skvěle jako sladká večeře na které si pochutná celá vaše rodina. Připravte si je ještě dnes.

Ingredience

  • 300g mouky
  • 75g cukru
  • 2 vejce
  • 75ml mléka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • sůl na dochucení
  • droždí
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve středně velké míse si smícháme 50g mouky, kvasnice a čajovou lžičku cukru. Zalijeme vodou a počkáme, dokud se nevytvoří kvásek.
  2. V druhé míse si smícháme zbytek cukru, mouky, vejce a špetku soli.
  3. Přidáme kvásek a důkladně hněteme, dokud nám nevznikne jednotné těsto.
  4. Těsto necháme zhruba 45 minut odležet. Když je těsto hotové, tak si z něj vytvarujeme malé kobližky. Uvnitř každé koblihy uděláme menší díru.
  5. Koblihy smažíme dozlatova z obou stran na pánvi s olejem. Hotové koblihy necháme okapat a na závěr ještě posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!