Nadýchané domácí housky jako od babičky s báječnou chutí!

Domácí pečivo je mnohem lepší než to kupované. Obzvláště, když víte, jak ho správně připravit. A my Vám dneska ukážeme, jak na to. Společně si připravíme fantastické housky, které chutnají jako ty od babičky.

Tyhle domácí housky jsou nejen snadné na přípravu, ale i skvěle chutnají. Přesvědčte se sami a připravte si je ještě dnes. Chuť je lahodná a příprava geniální. Výsledek Vás mile překvapí a housky si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina.

Ingredeince

  • 50 dkg mouky
  • 3 dkg kvasnic
  • 3 dl vlažné vody
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukr
  • trochu soli
  • 1 žloutek (pro mazání)

Postup

  1. Droždí rozpusťte ve vlažné sladké vodě. Vložte hladkou mouku s vejci a trochou soli do misky, nalijte kvasnicovou vodu a uhněteme těsto.
  2. Zakryjte a nechte kynout 45 minut. Těsto poté vytvarujte do větších kulatých tvarů, a poté vložte do vymazaného plechu.

  3. Mezi houskami ponechte prostor, protože během pečení budou stále růst.
  4. Pomažte rozšlehaným žloutkem a nechte na plechu pracovat dalších 20 minut.
  5. Když kousky nabudou, můžeme je posypat solí a semínky, přičemž je předtím znovu potřeme vaječným žloutkem.
  6. Pečte na 180 °. Čas přizpůsobíte zkušenostem s troubou.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí pečivo i s Vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!