Nadýchané domácí koblihy s famózní jemnou chutí!

Máte rád koblihy? Tak neváhejte a připravte si tyhle báječné domácí koblihy s tou nejlepší jemnou chutí. Hotové jsou za pár minut a pochutná si na nich celá vaše rodina. Chutnají opravdu úžasně. Samotná příprava zabere jen malou chvilku a poté už jen stačí osmažit na pánvi z obou stran. 

Tenhle recept si jistě oblíbíte po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. Neváhejte a připravte si tyhle nadýchané domácí koblihy ještě dnes! Nebudete litovat! 

Ingredience

  • 300g mouky 
  • 200g másla 
  • 150g cukru 
  • 4 vejce
  • 20g droždí
  • 50ml mléka 
  • sůl na dochucení 
  • olej na smažení 
  • cukr moučka na pospaní 

Postup

  1. V míse smícháme cukr, mléko a droždí. Počkáme, dokud se nám nevytvoří kvásek a poté prosejeme moukou. 
  2. Přidáme máslo, vaječné žloutky a špetku soli. Vytvoříme jednotné těsto, které necháme hodinu a půl nakynout. 
  3. Z těsta vytvarujeme koblihy, které necháme ještě zhruba 30 minut odležet. 
  4. Nyní už hotové koblihy smažíme na pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Necháme okapat od přebytečného oleje, posypeme cukrem a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chutné koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!