Nadýchané domácí koblihy z kynutého těsta

Chcete si připravit domácí koblihy? Nechcete s jejich přípravou strávit celé odpoledne? Tak zkuste tyhle nadýchané domácí koblihy. Příprava těsta je velmi snadná a dobře se s ním pracuje. Koblihy jsou hotové během chvilky. Zvládne je připravit i začátečník.

Na stole se po nich jenom zapráší. Hodí se jako pohoštění pro rodinou oslavu. Připravte si šálek oblíbené kávy, nebo čaje a vychutnejte si tyhle nadýchané domácí koblihy.

Ingredience

  • 250g mouky
  • 4g instantního droždí
  • 140ml mléka
  • 1 lžíce sušeného mléka
  • 30g margarínu
  • 30g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Postup

  1. V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme mléko, cukr a špetku soli. Měla by nám vzniknout jednotná konzistence.
  2. Přidáme mléko a žloutek. Mícháme, dokud se suroviny nepromíchají. Hněteme těsto, přidáme máslo a znovu prohněteme. Mělo by nám vzniknout hladké těsto.
  3. Rozválíme na kruh, zploštíme a nakrájíme jako pizzu na 12 kuliček. Přikryjeme a dáme na 15 minut odležet.
  4. Obalíme v mouce a rozválíme. Vnitřek koblihy vykrojíme, přikryjeme utěrkou a necháme 30-40 minut kynout. Koblihy smažíme dozlatova na mírném ohni. Posypeme cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Delmira Cooking