Chcete si připravit domácí koblihy? Nechcete s jejich přípravou strávit celé odpoledne? Tak zkuste tyhle nadýchané domácí koblihy. Příprava těsta je velmi snadná a dobře se s ním pracuje. Koblihy jsou hotové během chvilky. Zvládne je připravit i začátečník.
Na stole se po nich jenom zapráší. Hodí se jako pohoštění pro rodinou oslavu. Připravte si šálek oblíbené kávy, nebo čaje a vychutnejte si tyhle nadýchané domácí koblihy.
Ingredience
- 250g mouky
- 4g instantního droždí
- 140ml mléka
- 1 lžíce sušeného mléka
- 30g margarínu
- 30g cukru krupice
- 1 žloutek
- špetka soli
Postup
- V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme mléko, cukr a špetku soli. Měla by nám vzniknout jednotná konzistence.
- Přidáme mléko a žloutek. Mícháme, dokud se suroviny nepromíchají. Hněteme těsto, přidáme máslo a znovu prohněteme. Mělo by nám vzniknout hladké těsto.
- Rozválíme na kruh, zploštíme a nakrájíme jako pizzu na 12 kuliček. Přikryjeme a dáme na 15 minut odležet.
- Obalíme v mouce a rozválíme. Vnitřek koblihy vykrojíme, přikryjeme utěrkou a necháme 30-40 minut kynout. Koblihy smažíme dozlatova na mírném ohni. Posypeme cukrem.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Delmira Cooking