Nejchutnější domácí chléb s nejkřehčí kůrkou! Zvládnete ho připravit za 30 minut!

Mnoho lidí by si rádo doma připravilo domácí chléb, spoustu z nich ale odradí jedna věc – složitá příprava. Velmi často zabere příprava domácího chleba spoustu času, který většina lidí samozřejmě nemá. U tohoto chleba to neplatí. O kynutí se nestaráte.

Recept na domácí chléb, který si dneska ukážeme, je tak snadný, že ho zvládnete připravit už za 30 minut. Chleba je vláčný a nadýchaný.

Ingredience

  • 660 g chlebové mouky
  • 140 špaldové mouky
  • 5 g kvasnic
  • 2, 5 lžičky soli
  • 700 ml vody

Postup

  1. Smíchejte vodu v misce s kvasnicemi. Smícháme mouku se solí a k tomu přidáme kvasnicovou směs. Smícháme.
  2. Překryjeme utěrkou a necháme takto odpočívat do druhého dne. Druhý den dopoledne si pomoučíme vál a na něm vyválíme těsto do placky.
  3. Poté prsty načechráme do tvaru bochníku. Takto necháme ještě stát bochník přikrytý utěrkou půl hodiny.
  4. Předehřejte troubu na 230 stupňů a vložte na chvíli do trouby formu, ve které budete chleba péct. Musí se zahřát.
  5. Poté ji vystelte pečícím papírem. Dejte do přichystané formy těsto a udělejte navrch tři řezy nožem.
  6. Přiklopte pokličkou a pečte takto 65 minut. Poté odklopte a pečte dozlatova ještě chvíli.

Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí chléb s luxusní chutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!