Nepečený dezert s mascrpone krémem – famózní chuť

V dnešním článku si představíme recept na lehký mascarpone dezert. Je připravený bez pečení. Hodí se jako dezert k šálku odpolední kávy, nebo čaje. Tenhle dezert je dokonalou kombinací mascarpone krému, piškotového základu a ovoce. Oblíbí si ho celá rodina.

Můžete ho připravit také jako pohoštění pro návštěvu. Zaujme vás svou bohatou chutí. Je krásně jemný, nadýchaný a vláčný. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá.

Ingredience

  • cukrářské piškoty
  • máslové sušenky
  • 500ml smetany
  • 250ml mléka
  • 150g masacrpone
  • 200g ovocného kompotu
  • 50g rozpuštěné hořké čokolády
  • 50g rozpuštěné bílé čokolády

Postup

  1. Máslové sušenky namočíme do mléka a pokládáme na dno formy. Měla by mít rozměry 28x18cm. V míse vyšleháme smetanu a mascarpone.
  2. Ovoce si nakrájíme a přidáme do krém, který rovnoměrně rozetřeme na sušenky. Piškoty namáčíme do mléka a pokládáme na krém.
  3. Dezert dáme na 6 hodin do lednice. Hotový dezert vyndáme z lednice a dozdobíme hořkou a bílou čokoládou.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na nepečený dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Ricette dolci