V dnešním článku si představíme recept na lehký mascarpone dezert. Je připravený bez pečení. Hodí se jako dezert k šálku odpolední kávy, nebo čaje. Tenhle dezert je dokonalou kombinací mascarpone krému, piškotového základu a ovoce. Oblíbí si ho celá rodina.
Můžete ho připravit také jako pohoštění pro návštěvu. Zaujme vás svou bohatou chutí. Je krásně jemný, nadýchaný a vláčný. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá.
Ingredience
- cukrářské piškoty
- máslové sušenky
- 500ml smetany
- 250ml mléka
- 150g masacrpone
- 200g ovocného kompotu
- 50g rozpuštěné hořké čokolády
- 50g rozpuštěné bílé čokolády
Postup
- Máslové sušenky namočíme do mléka a pokládáme na dno formy. Měla by mít rozměry 28x18cm. V míse vyšleháme smetanu a mascarpone.
- Ovoce si nakrájíme a přidáme do krém, který rovnoměrně rozetřeme na sušenky. Piškoty namáčíme do mléka a pokládáme na krém.
- Dezert dáme na 6 hodin do lednice. Hotový dezert vyndáme z lednice a dozdobíme hořkou a bílou čokoládou.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na nepečený dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Ricette dolci