Ořechové řezy s čokoládou a jemnou chutí – dezert ke kávě

Máte chuť na něco sladkého? Tak vyzkoušejte tyhle ořechové řezy. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Okouzlí vás svou bohatou chutí. Připravené jsou během pár minut. Kombinace čokolády a jemného těsta vytváří dokonalou harmonii chutí.

Hodí se jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy. Rozplývají se v ústech. Jsou krásně jemné a nadýchané.

Ingredience

  • 100g mouky
  • 100g cukru
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 8g vanilkového cukru
  • 20ml oleje
  • 50g kukuřičného škrobu
  • 8g kypřícího prášku

Na ozdobu

  • lískové ořechy
  • nutella

Postup

  1. V míse smícháme vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr. Vmícháme olej a kukuřičný škrob. Do směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem.
  2. Promícháme metličkou a vypracujeme těsto. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech a zarovnáme stěrkou. Pečeme 10 minut na 180 stupňů.
  3. Hotový piškot rozkrojíme na 2 díly, potřeme nuttelou a spojíme. Navrch také potřeme nuttelou a posypeme nasekanými lískovými ořechy.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na ořechové řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Rychlé a snadné recepty na dezerty