V dnešním článku si představíme recept na nepečený piškotový dezert. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Smetanový krém dodává dezertu bohatou chuť. Kombinace krému a piškotového základu okouzlí každého. Chutná fantasticky.
Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Hotový je během chvilky. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho můžete připravit.
Ingredience
- cukrářské piškoty
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce škrobu
- 400ml mléka
- 100g hořké čokolády
- 200g slazené smetany
- mléčná čokoláda
Postup
- Piškoty namáčíme do mléka a pokládáme na dno formy vyložené folií. Část piškotů nakrájíme na polovinu a vyložíme s nimi okraje formy.
- V hrnci smícháme vejce, cukr, škrob a promícháme metličkou. Zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme na střední teplotě.
- Přidáme hořkou čokoládu, promícháme a zalijeme smetanou. Vaříme do zahuštění. Hotový krém nalijeme na piškoty.
- Opět namáčíme piškoty v mléce a pokládáme na krém. Zabalíme a dáme na 3-4 hodiny do lednice. Vyklopíme na talíř a dozdobíme mléčnou čokoládou.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na piškotový dort i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: Dolci Veloci 89