Piškotový dort se smetanovým krémem – rychlý a chutný dezert

V dnešním článku si představíme recept na nepečený piškotový dezert. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Smetanový krém dodává dezertu bohatou chuť. Kombinace krému a piškotového základu okouzlí každého. Chutná fantasticky.

Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Hotový je během chvilky. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho můžete připravit.

Ingredience

  • cukrářské piškoty
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce škrobu
  • 400ml mléka
  • 100g hořké čokolády
  • 200g slazené smetany
  • mléčná čokoláda

Postup

  1. Piškoty namáčíme do mléka a pokládáme na dno formy vyložené folií. Část piškotů nakrájíme na polovinu a vyložíme s nimi okraje formy.
  2. V hrnci smícháme vejce, cukr, škrob a promícháme metličkou. Zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme na střední teplotě.
  3. Přidáme hořkou čokoládu, promícháme a zalijeme smetanou. Vaříme do zahuštění. Hotový krém nalijeme na piškoty.
  4. Opět namáčíme piškoty v mléce a pokládáme na krém. Zabalíme a dáme na 3-4 hodiny do lednice. Vyklopíme na talíř a dozdobíme mléčnou čokoládou.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na piškotový dort i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Dolci Veloci 89