Tvarohové sušenky s jemnou chutí – dezert ke kávě

V dnešním článku si ukážeme recept na rychlé a chutné tvarohové sušenky. Na přípravu těchto sušenek nepotřebujete vejce. Stačí vám jednoduché suroviny. Kombinace jemného tvarohové těsta a vanilkového cukru vytváří dokonalou harmonii chutí.

Hodí se jako pohoštění pro rodinou oslavu, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaji. Rozplývají se v ústech. Těsto je krásně nadýchané.

Ingredience

  • 220g tvarohu
  • 90g másla
  • 170g mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • špetka vanilkového cukru

Postup

  1. Smícháme tvaroh, změklé máslo a sůl. Promícháme a přidáváme po částech mouku s kypřícím práškem a hněteme těsto.
  2. Vypracujeme měkké a pružné těsto, které zabalíme a dáme na 40 minut do lednice. Hotové těsto nastrouháme a z těsta tvoříme malé hrudky.
  3. Hotové sušenky pokládáme na plech s pečícím papírem a posypeme cukrem. Pečeme v troubě 15-20 minut na 180 stupňů.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na tvarohové sušenky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: Наташа Шакинко