Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak vyzkoušejte tenhle vrstvený koláč s vanilkovým krémem. Připravený je během chvilky. Na jeho přípravu nemusíte zapínat troubu. Kombinace vláčného těsta a vanilkového krému vytváří dokonalou harmonii chutí.
Koláč je krásně jemný, nadýchaný a vláčný. Na stole se po něm jenom zapráší. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho můžete připravit.
Ingredience
- 250g hladké mouky
- 80g krupice
- 180g másla
Krém
- 500ml smetany ke šlehaní
- 2 vejce
- 2 lžíce mouky
- 150g krupice
- 70g másla
- vanilková esence
Postup
- V míse smícháme cukr, nakrájené máslo a mouku. Rukama promícháme a dáme na pánev. Smažíme dozlatova.
- Připravíme si krém. Vyšleháme si vejce a cukr. Přidáme hladkou mouku, smetanu, vanilku a šleháme dohladka. Směs nalijeme do hrnce a povaříme.
- Promícháme, než nám vznikne hustá konzistence. Přidáme máslo a opět mícháme. Formu vyložíme pečícím papírem.
- Na dno nasypeme vrstvu těsta a na ní vanilkový krém. Vytvoříme zhruba tři až čtyři vrstvy. Poslední vrstva je těsto. Dáme vychladit na 6-7 hodin do lednice. Posypeme cukrem.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na vrstvený koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!