Vrstvený koláč s vanilkovým krémem – připravený bez pečení

Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak vyzkoušejte tenhle vrstvený koláč s vanilkovým krémem. Připravený je během chvilky. Na jeho přípravu nemusíte zapínat troubu. Kombinace vláčného těsta a vanilkového krému vytváří dokonalou harmonii chutí.

Koláč je krásně jemný, nadýchaný a vláčný. Na stole se po něm jenom zapráší. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho můžete připravit.

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 80g krupice
  • 180g másla

Krém

  • 500ml smetany ke šlehaní
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 150g krupice
  • 70g másla
  • vanilková esence

Postup

  1. V míse smícháme cukr, nakrájené máslo a mouku. Rukama promícháme a dáme na pánev. Smažíme dozlatova.
  2. Připravíme si krém. Vyšleháme si vejce a cukr. Přidáme hladkou mouku, smetanu, vanilku a šleháme dohladka. Směs nalijeme do hrnce a povaříme.
  3. Promícháme, než nám vznikne hustá konzistence. Přidáme máslo a opět mícháme. Formu vyložíme pečícím papírem.
  4. Na dno nasypeme vrstvu těsta a na ní vanilkový krém. Vytvoříme zhruba tři až čtyři vrstvy. Poslední vrstva je těsto. Dáme vychladit na 6-7 hodin do lednice. Posypeme cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na vrstvený koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj:  Il Rifugio Perfetto