Křehké rohlíčky plněné pudinkovým krémem – jemná chuť

Pokud hledáte recept na domácí sladké pečivo, tak vás nadchnou tyhle křehké rohlíčky plněné pudinkovým krémem. Jsou krásně jemné a nadýchané. Hodí se k odpolednímu šálku kávy, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Základem je  vláčné těsto, které v kombinaci s pudinkovým krémem vytváří dokonalou harmonii chutí.

Rohlíčky se nebalí klasickým způsobem, ale pouze se pouze se v horní části nařežou na tenké proužky, které se během pečení rozevřou. Nejen skvěle chutnají, ale také krásně vypadají.

Těsto

  • 700g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 300 ml vlažného mléka
  • 90 ml oleje
  • 4 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Náplň

  • 300 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 5 lžící cukru

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu mléko a 5 lžící cukru. Za stalého míchání přidáme pudink. Vaříme do zahuštění, přikryjeme folií a necháme vychladnout.
  2. Do vlažného mléka přidáme droždí a 4 lžíce cukru. V druhé míse smícháme žloutek a olej a přidáme k mléku. Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme mléčnou směs a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na stejné díly. Každou část rozválíme na obdelník. Horní část svisle nařízneme na zhruba 7 proužků. Na spodní část dáme lžičku pudinku a smotáme směrem k naříznuté části.
  4. Pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 20-25 minut na 170 stupňů. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na rohlíčky plněné vanilkovým pudinkem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!