Pokud hledáte recept na domácí sladké pečivo, tak vás nadchnou tyhle křehké rohlíčky plněné pudinkovým krémem. Jsou krásně jemné a nadýchané. Hodí se k odpolednímu šálku kávy, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Základem je vláčné těsto, které v kombinaci s pudinkovým krémem vytváří dokonalou harmonii chutí.
Rohlíčky se nebalí klasickým způsobem, ale pouze se pouze se v horní části nařežou na tenké proužky, které se během pečení rozevřou. Nejen skvěle chutnají, ale také krásně vypadají.
Těsto
- 700g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 300 ml vlažného mléka
- 90 ml oleje
- 4 lžíce cukru
- 1 žloutek
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Náplň
- 300 ml mléka
- 1 balení vanilkového pudinku
- 5 lžící cukru
Postup
- V hrnci přivedeme k varu mléko a 5 lžící cukru. Za stalého míchání přidáme pudink. Vaříme do zahuštění, přikryjeme folií a necháme vychladnout.
- Do vlažného mléka přidáme droždí a 4 lžíce cukru. V druhé míse smícháme žloutek a olej a přidáme k mléku. Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme mléčnou směs a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na stejné díly. Každou část rozválíme na obdelník. Horní část svisle nařízneme na zhruba 7 proužků. Na spodní část dáme lžičku pudinku a smotáme směrem k naříznuté části.
- Pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 20-25 minut na 170 stupňů. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na rohlíčky plněné vanilkovým pudinkem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






