Šlehačkové šátečky bez kynutí – jemná chuť

Šlehačkové šátečky jsou domácím pečivem, které vyniká svou rychlou a jednoduchou přípravou. Těsto je připravené bez kynutí, takže se hodí, pokud zrovna nemáte příliš mnoho času na pečení. Díky kombinaci smetany, másla a mouky vznikne jemné a vláčné těsto, které se velmi snadno tvaruje a po upečení je krásně křehké.

Těsto samo o sobě obsahuje velmi malé množství cukru a o výslednou chuť se tak z větší části postará vybraná náplň. Můžete zvolit makovou, tvarohovou, nebo ořechovou náplň. Hodí se jako rychlý dezert k odpolednímu šálku kávy.

Ingredience

  • 400g hladké mouky
  • 250g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50g moučkového cukru
  • špetka soli
  • náplň podle chuti
  • vejce na potření

Postup

  1. Do mísy dáme máslo, cukr a špetku soli. Promícháme přidáme smetanu a po částech přidáváme mouku. Vypracujeme hladké a měkké těsto, které se nelepí. Pokud je příliš měkké, tak přidáme trochu mouky.
  2. Těsto necháme 10-15 minut odpočinout v lednici. Rozválíme ho na plát silný asi 3-4 mm. Nakrájíme na čtverečky 7×7 cm. Doprostřed každého čtverečku dáme malé množství náplně.
  3. Přehneme dva protilehlé rohy přes sebe a lehce přimáčkneme. Pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme vejcem . Pečeme 12-15 minut na 180 stupňů, dokud nezačnou zlátnout. Posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na jemné šlehačkové šátečky bez kynutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!