Medové řezy s jednoduchou přípravou – jemná chuť

Medové řezy patří k receptům, které si člověk jednou připraví a pak se k ním rád vrací. Kombinace medu, měkkých plátu a jemného krému vytváří dokonalou harmonii chutí. Med dodává dezertu příjemnou karamelovou sladkost. Hodí se pro každou příležitost. Můžete je připravit jako pohoštění na rodinnou oslavu, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy.

Velkou výhodou je, že jejich příprava není vůbec složitá. Těsto na pláty připravíte velmi rychle a krém je pouze z několika surovin. Samotné sestavení je velmi jednoduché, takže dezert zvládne připravit i začátečník. Chutnají ještě lépe druhý den.

Těsto

  • 400g hladké mouky
  • 120g cukru
  • 80g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody

Krém

  • 500 ml mléka
  • 200g másla
  • 150g cukru moučka
  • 2 vanilkové pudinky

Na dokončení

  • 100g čokolády
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. Ve vodní lázni zahřejme máslo, med a cukr, dokud se nerozpustí. Stáhneme z vařiče a vmícháme vejce. Přidáme mouku a sodu. Vypracujeme měkké těsto, které rozdělíme na 3-4 stejně velké části.
  2. Každou rozválíme na tenký plát. Pečeme 5-7 minut na 180 stupňů. Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme studený pudink.
  3. Na první upečený plát rozetřeme vrstvu krému. Přiklopíme dalším plátem a pokračujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Vrch můžeme potřít čokoládovou polevou. Zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 12 hodin.

Sdílejte tenhle recept na medové řezy s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!