Medové řezy patří k receptům, které si člověk jednou připraví a pak se k ním rád vrací. Kombinace medu, měkkých plátu a jemného krému vytváří dokonalou harmonii chutí. Med dodává dezertu příjemnou karamelovou sladkost. Hodí se pro každou příležitost. Můžete je připravit jako pohoštění na rodinnou oslavu, nebo jako dezert k odpolednímu šálku kávy.
Velkou výhodou je, že jejich příprava není vůbec složitá. Těsto na pláty připravíte velmi rychle a krém je pouze z několika surovin. Samotné sestavení je velmi jednoduché, takže dezert zvládne připravit i začátečník. Chutnají ještě lépe druhý den.
Těsto
- 400g hladké mouky
- 120g cukru
- 80g másla
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
Krém
- 500 ml mléka
- 200g másla
- 150g cukru moučka
- 2 vanilkové pudinky
Na dokončení
- 100g čokolády
- 1 lžíce másla
Postup
- Ve vodní lázni zahřejme máslo, med a cukr, dokud se nerozpustí. Stáhneme z vařiče a vmícháme vejce. Přidáme mouku a sodu. Vypracujeme měkké těsto, které rozdělíme na 3-4 stejně velké části.
- Každou rozválíme na tenký plát. Pečeme 5-7 minut na 180 stupňů. Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme studený pudink.
- Na první upečený plát rozetřeme vrstvu krému. Přiklopíme dalším plátem a pokračujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Vrch můžeme potřít čokoládovou polevou. Zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 12 hodin.
Sdílejte tenhle recept na medové řezy s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






