Domácí zapečené vepřové maso s brambory, zakysanou smetanou a zeleninou!

Dnes si ukážeme recept na další oblíbený recept, který se stane hitem i u Vaší rodiny. Zapečené vepřové maso s fantastickou chutí kořeněných brambor Vás jednoznačně dostane na svou stranu. Uvidíte. Pochutnáte si o to víc, když zjistíte, jak snadná příprava tohoto jídla ve skutečnosti opravdu je.

Nic zdlouhavě nemícháte, nezahušťujete. Stačí Vám vše jen nakrájet, vysypat do zapékací mísy a hurá s tímto výtečným pokrmem do trouby.

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 400 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika, nebo 1 rajče
  • 200 g sýra
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Maso nakrájejte na plátky. Okořeňte a umístěte plátky do zapékací misky vedle sebe. Zakápněte olejem a potřete hořčicí. Posypte nakrájenou cibulí. Pokud máte doma rajčata nebo papriky, nakrájejte je a také jimi maso zasypte.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, zaházíme jimi maso a ochutíme dle libosti. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme kyselou smetanou.
  3. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů, po dobu 30 minut. Odstraňte pak alobal a pečte ještě zhruba 15 minut.

Sdílejte tenhle úžasný recept na smetanové zapečené brambory i s Vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!

zdroj: bidista.com