Fantastické domácí hranolky připravené bez oleje za 15 minut!

Mnoho lidí miluje hranolky. Často je však tomuto pokrmu vytýkáno to velké množství oleje, ve kterém se hranolky připravují. Proto si dnes ukážeme, jak si hranolky dopřát bez výčitek a hlavně připravené bez oleje. Budete s nimi mít ohromný úspěch.

Tyto hranolky si můžete připravit rychle a bez práce. Hlavně je také můžete doplňovat o různá koření, která jsou přesně podle Vašeho gusta.

Ingreidence

  • 7 větších brambor
  • 2 bílky
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • pepř

Postup

  1. Brambory oloupejte a umyjte. Pokrájejte na tenké proužky. Vyšlehejte si z bílků tuhý sníh. Do sněhu pak přidejte veškeré koření. Brambory pak dejte do velké mísy a zalijte ochuceným sněhem. Dobře promíchejte a dbejte na to, aby byl každý proužek spojený s bílkovým sněhem.
  2. Pech si vyložte pečícím papírem a rozprostřete na něj hranolky. Pečte na 200 stupňů. Hranolky by měly být upečeny krásně dozlatova. Během pečení je můžete proházet, aby všechny byly upečeny rovnoměrně.

Sdílejte tenhle báječný recept na nejlepší domácí hranolky i s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!