Lahodné domácí pečivo s nejjednodušší přípravou – mnohem lepší než to z obchodu!

Dnes Vám ukážeme geniální recept, díky němuž připravíte své rodině ty nejchutnější housky, nebo bochánky, chcete li. Jejich chuť je dokonalá. Jsou vláčné, křupavé a čerstvé vydrží i tři dny. Takové housky nelze nemilovat.

Uvidíte, že výsledek Vás mile překvapí a tyto bochánky si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte je svým blízkým ještě dnes. Za 15 minut máte vše hotové.

Ingreidence

  • 30 g droždí
  • špetka cukru
  • mléko
  • 3 lžíce mléka
  • 3 sklenice mouky
  • 150 g másla
  • sůl
  • vejce na pomazání

Postup

  1. Z 30 g droždí připravte kvásek se špetkou cukru, trochou vlažného mléka a 3 lžícemi mouky
  2. Nechte pracovat na teplém místě Až kvásek vyběhne, smícháme ho postupně se zbylými surovinami a vypracujeme do měkkého těsta.
  3. Necháme kynout. Z těsta nakonec vytvarujeme malé bochníky a vyskládáme si je na vymazaný a vysypaný plech.
  4. Necháme bochníky ještě chvilku odpočinout. Nakonec pomažeme vajíčkem a dáme péct.
  5. Pečeme podle zkušeností s troubou. Máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle super recept na domácí pečivo i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!