Dnes si ukážeme famózní recept na nejnadýchanější makové šneky, které jste ještě nikdy určitě neochutnali. Jsou jednoznačně bezkonkurenční. Šneci z kynutého těsta s makovou náplní Vás uchvátí. Chuť je lahodná, těsto kypré, vláčné a dlouho v takovém stavu i vydrží.
Připravte své rodině makové šneky ještě dnes, určitě nebudete litovat. Jsou skutečně famózní a žádný závin se jim nevyrovná. Přečtěte si náš recept a pusťte se do makových šneků, které máte do půlhodiny hotové. Výsledek Vás mile překvapí.
Ingredience
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- půl hrnku cukru
- 100 g másla
- 3 – 3,5 hrnku mouky
- 30 g čerstvého droždí
- 1 vaječný žloutek (na pomazání těsta)
Náplň
- 1 hrnek máku
- 1,5 hrnku cukru
- 1 čajová lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkové esence
- 50 g rozpuštěného másla (k potření těsta)
Postup
- Droždí rozdrolíme do malého množství vlažného mléka a necháme vyběhnout.
- Mouku, vejce, cukr a měkké máslo dáme do misky, přidáme droždí a mléko, vypracujeme těsto.
- Pokud je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky. Musíme získat snadno zpracovatelné, měkké těsto.
- Zakryjte a nechte odpočinout na teplém místě po dobu 40 minut.
- Mezitím si připravte náplň: smíchejte mák, cukr, strouhanou citronovou kůru a vanilku.
- Těsto se na pomoučeném povrchu vyválí, natře roztopeným, ale vychlazeným máslem a na těsto dáme makovou směs.
- Pevně stočte a nakrájejte ostrým nožem plátky o tloušťce prstu, až dva prsty (podle toho, kolik šneků chcete).
- Vložte šneky do plechu vyloženého pečicím papírem a nechte je odpočívat dalších 10 minut, dokud není trouba předehřátá na 180 stupňů.
- Potřete je rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte asi 20 minut.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí makové šneky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
zdroj: bidista.com