Lahodní makový šneci z hrnečku s nadýchanou chutí – hotovo za 30 minut!

Dnes si ukážeme famózní recept na nejnadýchanější makové šneky, které jste ještě nikdy určitě neochutnali. Jsou jednoznačně bezkonkurenční. Šneci z kynutého těsta s makovou náplní Vás uchvátí. Chuť je lahodná, těsto kypré, vláčné a dlouho v takovém stavu i vydrží.

Připravte své rodině makové šneky ještě dnes, určitě nebudete litovat. Jsou skutečně famózní a žádný závin se jim nevyrovná. Přečtěte si náš recept a pusťte se do makových šneků, které máte do půlhodiny hotové. Výsledek Vás mile překvapí.

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • půl hrnku cukru
  • 100 g másla
  • 3 – 3,5 hrnku mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 vaječný žloutek (na pomazání těsta)

Náplň

  • 1 hrnek máku
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 čajová lžička strouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 50 g rozpuštěného másla (k potření těsta)

Postup

  1. Droždí rozdrolíme do malého množství vlažného mléka a necháme vyběhnout.
  2. Mouku, vejce, cukr a měkké máslo dáme do misky, přidáme droždí a mléko, vypracujeme těsto.
  3. Pokud je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky. Musíme získat snadno zpracovatelné, měkké těsto.
  4. Zakryjte a nechte odpočinout na teplém místě po dobu 40 minut.
  5. Mezitím si připravte náplň: smíchejte mák, cukr, strouhanou citronovou kůru a vanilku.
  6. Těsto se na pomoučeném povrchu vyválí, natře roztopeným, ale vychlazeným máslem a na těsto dáme makovou směs.
  7. Pevně stočte a nakrájejte ostrým nožem plátky o tloušťce prstu, až dva prsty (podle toho, kolik šneků chcete).
  8. Vložte šneky do plechu vyloženého pečicím papírem a nechte je odpočívat dalších 10 minut, dokud není trouba předehřátá na 180 stupňů.
  9. Potřete je rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte asi 20 minut.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí makové šneky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: bidista.com