Levný recept na křupavý domácí chléb, který chutná lépe než ten kupovaný!

Všichni bychom si jistě doma rádi připravili domácí chléb, spoustu z nás ale odradí jedna věc – složitá příprava. Velmi často zabere příprava domácího chleba spoustu času, který většinou samozřejmě nemáme. U tohoto chleba to neplatí. Jeho příprava je opravdu snadná.

Recept na domácí chléb, který si dneska ukážeme, je tak snadný, že ho zvládnete připravit, než rozehřejete troubu. Chleba je vláčný a báječně křupavý.

Ingredience

  • 500 g mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce soli
  • 260 až 270 ml vody (vlažné)
  • 1 balení kvasnic (7 g)
  • 40 g másla
  • 1 vejce nebo 1 až 2 polévkové lžíce mléka

Postup

  1. Smíchejte prosetou mouku s cukrem, solí a kvasnicemi.
  2. Přidejte vodu a zamíchejte. Poté přidejte máslo a pořádně prohněteme rukama.
  3. Nechte odpočívat cca 20 minut.
  4. Vytvořte si libovolný tvar bochníku. Plech vystelte pečícím papírem a na něj umístěte chleba.
  5. Zakryjte čistou utěrkou a nechte takto odpočívat zhruba 50 minut.
  6. Poté vytvořte nahoře několik řezů nožem a bochník pomažte mlékem, nebo vejcem.
  7. Chléb umístěte do předehřáté trouby a poté pečte na 180 stupňů po dobu 40 až 45 minut

Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!