Pokud milujete koblihy, kterým se ty kupované ani zdaleka nevyrovnají, pak si musíte rozhodně přečíst následující řádky. Přesně tyto neodolatelně lahodné koblížky najdete v našem článku.Jsou úžasně kypré a vláčné.
A co Vás určitě potěší nejvíc, je příprava. Snadná, rychlá, nenáročná. Uvidíte, že si tyhle koblihy zamilujete po prvním ochutnání a budete se k nim rádi vracet. Chutnají opravdu fantasticky! Připravte si je ještě dnes!
Ingredience
- 0,5 kg mouky
- Kostka droždí
- sklenice mléka
- 6 žloutků
- 0,5 šálku cukru
- 150 g másla
- olej na smažení
- marmeláda
Postup
- Vařte mléko na mírném ohni, přidejte 2 lžíce mouky a důkladně promíchejte, abyste se vyhnuli hrudkám.
- Odstavte. Když se mléko ochladí, přidejte do něj droždí a lžíci cukru. Žloutky vyšleháme cukrem, nalijeme do směsi a promícháme.
- Přidejte zbývající mouku. Když je těsto připravené, nalijte k němu rozpuštěné, avšak ochlazené máslo. Hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce.
- Nechte jej asi půl hodiny na teplém místě. Z těsta vytvořte malé koblihy. Až skončíte, nechte odstát asi ještě 20 minut.
- Usmažte pak na horkém oleji dozlatova. Plničkou naplňte koblihy marmeládou až po vychladnutí.
Sdílejte tenhle báječné domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také moc pochutnají!