Mleté maso se zelím, zakysanou smetanou a luxusní omáčkou na jednom plochu – famózní chuť!

Pokud jste unaveni klasickými jídly, udělejte si tuto pochoutku. Je famózní a její příprava je velmi rychlá. Jestliže milujete zelí i mleté maso, pak budete nadšeni Vy i Vaše rodina. Výsledek tohoto receptu chutná úžasně a chuť je velice příjemná.

Připravte si tento vydatný a chutný pokrm ještě dnes. Určitě se k tomuhle receptu budete rádi vracet. 

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 300 g zelí
  • 100 g rýže
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř

Omáčka

  • 3-4 lžíce zakysané smetany
  • 0,5 sklenice vody
  • 2 lžíce rajčatové omáčky

Postup

  1. Nakrouhejte zelí na přiměřené kousky. Uvařte rýži dle návodu na obale. Smíchejte maso s rýží, vejcem, zelím, osolte a opepřete.
  2. Mokrýma rukama vytvarujte šišky. Nyní si připravte omáčku smícháním všech surovin. Mleté maso vytvarované do karbanátků můžete buď opékat na oleji v pánvi, nebo péct v troubě.
  3. Pokud je opékáte na pánvi, nakonec na chvíli provařte i omáčku a podávejte k masu. Pokud je pečete v troubě, omáčkou maso přelijte a dopečte ještě 10 minut.

Sdílejte tenhle recept na mleté maso se zelím i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!