Nejlepší těsto na křupavé domácí pečivo připravené za 20 minut – lepší než to kupované!

Naše babičky dobře věděly, že lahodné těsto může mít mnohostranné využití, když se dobře připraví. My Vám jedno takové těsto právě dnes ukážeme v dnešním fantastickém článku. Jeho chuť je naprosto lahodná, a výsledek Vás mile překvapí.

Naučte se správně připravit toto chutné těsto, ze kterého vzniká trvanlivé křehké pečivo, i Vy. Rodina si jej zamiluje, a Vy si zamilujete velmi rychlou přípravu. Těsto použijete jak na dorty, tak na zákusky, dezerty i buchty. My si dnes však ukážeme konkrétní křehké pečivo, které z tohoto těsta vzniká. Připravte si jej ještě dnes a podělte se o recept i se svými přáteli.

Ingredience

  • 15 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 25 dkg mouky
  • 2 žloutky
  • trochu strouhané citronové kůry
  • 2 dl vody

Postup

  1. Do mouky uděláme důlek, přidáme máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru, 2 dl vody a co nejdříve vypracujeme hladké těsto. Těsto se nechá odpočívat na chladném místě.
  2. Poté se vyválí na požadovanou tloušťku. Nožem si těsto nařežeme na trojúhelníky a do špiček uděláme otvory
  3. Z odkrojků vytvaujeme ruličky. Okraje propíchnutých trojúhelníků potřeme vajíčkem a přidáme ruličku.
  4. Pečivo vložte na vymazaný a vysypaný plech.  Pečte na nízkou teplotu dozlatova
  5. Máme hotovo! Přejeme Vám dobrou chuť! Pečivo uzavřete do dózy, vydrží Vám několik týdnů.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí pečivo i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají!